Počelo Kulturno leto
23. juna 2014.
Paketi za izbegla i raseljena lica
25. juna 2014.
Prikaži sve

Novi program za razvoj opštine


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 Opština Prokupolje jedna je od 34 opština jugoistočne i jugozapadne Srbije koje su obuhvaćene novim razvojnim programom – Evropski PROGRES.

            Program će tokom sledeće tri ipo godine doprineti održivom razvoju nedovoljno razvijenih područja,kroz jačanje lokalnog upravljanja,stvaranja povoljne sredine za razvoj infrastrukture i privrede,poboljšanje sprovođenja socijalne inkluzije i politike zapošljavanja.

            Za sprovođenje Evropskog PROGRES-a,Evropska unija je izdvojila 19,6 miliona evra,Vlada Švajcarske 4,86 miliona evra,dok će Vlada Srbije preko resornih ministarstava i lokalnih samouprava obezbediti dodatno učešće u projektima. Od ukupnog iznosa,osam miliona evra opredeljeno je za prioritetne infrastrukturne projekte koji će biti sprovođeni preko sektora Ministarstva finansija za ugovaranje i finansiranje projekata Evropske unije. 

progres

Veličina slova: