Почиње Културно лето у Прокупљу
20. јуна 2016.
Одобрена средства за самозапошљавање
22. јуна 2016.
Прикажи све

Нови простор за Архив


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

arhiv%20milan

Историјски архив „Топлица“ у Прокупљу добиће одговарајући простор за кориснике и запослене захваљујући надлежном министарству,које ће са два и по милиона динара финасирати адаптацију простора у коме се ова установа налази.

– Планираним уређењем горњег спрата Архив ће добити нових 250 метара квадратних за приватни депо,читаону,библиотеку и простор за истраживаче,рекао је директор Историјског архива „Топлица“ Милан Стојановић,истакавши да се у њему чува документација за све четири општине Топличког округа.

На овај начин ће,према речима Стојановића,бити омогућен лакши приступ архивској грађи,а сам простор ће бити опремљен по закону,али и најсавременијом  опремом.

– У току је израда пројектне документације,а радови би требало да почну почетком августа,док је крајњи рок за завршетак истих крај октобра месеца ове године,нагласио је директор Стојановић. 

Величина слова: