Задруге су у интересу пољопривредника
7. јуна 2017.
Откупна цена вишања још непозната
9. јуна 2017.
Прикажи све

Нови роман Сибина Шовића


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

promocija%201

У Арт клубу Дома културе промовисан је роман Три амбиције,аутора проф. Сибина Шовића. Ово 21. по реду књижевно дело представља прекретницу у досадашњем раду овог аутора који се окреће темама о школском животу, ђацима,наставницима и директорима школа.

– Одавно сам намеравао да карактеристике осетљивог друштвеног живота,какво је школство,пренесем  у својим делима. Није само детињство везано за школске дане,распусте и оцене. Све су то карактеристике живота које се у каснијим временима код сваког од нас само у облицима мењају,рекао је на промоцији књиге аутор.

Ова књига говори о три амбиције главног јунака просветног радника Властимира који жели да постане директор,да напише књигу  да буде вољен и да воли.  

Да би остварио своје циљеве главни јунак мора да се оглуши о вредне савете своје баке Тешане,оца Серафима и мајке Дренке. Кроз роман се рефлектују  политичке и друштвене прилике крајем шездесетих година прошлог века карактеристичне за тај период у историји Србије оличен кроз убрзани раст и развој земље и народа.

Аутор је великом броју присутних поштовалаца његовог дела обећао да ће наредне књиге бити наставак овог романа,односно да ће се у њима осврнути на прилике у друштву  и школству у осмој,деветој и десетој деценији прошлог века.

Директор Народне библиотеке Раде Драинац Драган Огњановић је рекао да је Сибин Шовић пример изузетног ствараоца  који је највећи домет постигао након завршетка радног века у школству .

– Аутор књиге Три амбицијеје 35 година  радио у школству као професор књижевности,тако да је он не само најбољи познавалац овог дела живота већ и најкомпетентнији да о њему говори. Иако је већ неколико година у пензији,Шовић вредно ради. Он се посветио стваралачком и научном раду тако да сваке године напише у просеку по два романа,изјавио је Огњановић и додао да очекује да до краја године буде промовисан и наставак овог романа.

Говорећи о књизи Бисерка Милосављевић из пркупачког Дома културе нагласила је да ова књига веома реално оцртава политичке и друштвене прилике које су владале крајем шездесетих година прошлог века.

На промоцији су о роману говориле и професорица Соња Миљковић и новинарка Невенка Митровић.

promocija%202

Величина слова: