Veće uštede u budžetu
30. novembra 2015.
Neophodna bezbednost svih učesnika u saobraćaju
2. decembra 2015.
Prikaži sve

O poreklu čoveka na Zemlji


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Drugo u nizu predavanja pod nazivom „Duhovni razgovori“,u realizaciji Narodnog muzeja Toplice i Crkve Svetog Prokopija,okupilo je veliki broj zainteresovanih građana u Muzeju,a među njima je bila i većnica za kulturu u Opštini Prokuplje Milica Erić.

Tema ovog predavanja bila je „Stvaranje sveta ili teorija evolucije“,a o njoj je govorio starešina prokupačkog hrama protonamesnik Nikola Ilić.

– Ovo predavanje je nastavak prethodnog i predstavlja pokušaj odgovora na veliko pitanje porekla čoveka na Zemlji. Misliti i govoriti o ovoj temi shvatio sam kao obavezu,pre svega zbog naše omladine,ali i zbog duše svakog čoveka,koji želi da proširi svoje znanje,rekao je protonamesnik Nikola Ilić.

Govoreći o „Stvaranju sveta i teoriji evolucije“,on je izneo naučne dokaze koji pobijaju Darvinovu teoriju evolucije.

– To su naučne činjenice do kojih sam došao u toku dugog istraživanja. Odgovorno tvrdim da se Darvinova teorija evolucije ne temelji ni na jednom neoborivom naučnom dokazu. To ne tvrdim samo ja,već i nauka,istakao je starešina prokupačke crkve Nikola Ilić.

Na ovom predavanju on je govorio i o stvaranju sveta,neba i zemlje,mora i svega što je u njima,a na kraju i o stvaranju čoveka,kao krune Božjeg stvaranja.

Kao gosti predavači na narednim skupovima najavljeni su eminentni profesori teologije.   

muzzzzejjjjj

Veličina slova: