Промоција збирке поезије
27. септембра 2017.
Обележен Светски дан срца
29. септембра 2017.
Прикажи све

О стиховима Зорице Прентић


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

pk%20z1 pkz2

 Љубитељи писане речи имали су прилику да у веома пријатном амбијенту и исто таквој  атмосфери уживају у стиховима песникиње Зорице Перовић Прентић. Трећа збирка поезије под називом „Како сам дошла до себе“ ове ауторке,обрадовала је њене поштоваоце.

Њена исповедна лирика у овој збирци представљена је у пет песничких циклуса,које је ауторка започела у „Песничкој анамнези“,потом у „После сећања“,а онда наставила „Тражећи се у песми“,„Тражећи се по себи“,да би сва своја лутања заокружила циклусом „И коначно ја“.

Рецензент њене књиге,Љубиша Красић поручио је читаоцима да уколико се нађу на средини раскрснице,Зоричине записе схвате као мапу сопственог кретања.

-Схватите је као одредницу ка правом путу. Из стихова се можда најтеже учи,али се оно што се из њих запамти,занавек и памти,истакао је Красић.

Својим магичним гласом и нотама на гитари Мила Кузњецова учинила је ово вече посебно лепим и несвакидашњим. У томе јој се придружила и Ивана Ђурковић,казујући стихове Зорице Прентић.

Подршку песникињи,из публике,пружила је и већница за културу у Општини Прокупље Милица Ерић.

 

 

Величина слова: