Аризанска прича у Бугарској
9. октобра 2015.
Каратисти учествовали на Светском првенству
13. октобра 2015.
Прикажи све

Обележен Дан школе


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Poljoprivredna%20skola bjelic-poljoprivredna%20skola

Пољопривредна школа „Радош Јовановић Сеља“ обележила је 87 година постојања и рада. Тим поводом одржана је свечаност на којој су,осим професора и ученика школе,присуствовали и председник СО Прокупље Радослав Михајловић и чланови Општинског већа Маја Ранђеловић и Александра Николић,начелник Школске управе из Ниша Драган Гејо,као и представници појединих фирми са којима сарађује школа.

Директор Пољопривредне школе Небојша Бјелић рекао је да су у последње време реализовани одређени пројекти у циљу побољшања услова за рад професора и ученика.

– У школи тренутно наставу похађа 435 ученика. У последњих неколико месеци опремљени су поједини кабинети,купљен нови алат за функционисање машинског парка,асфалтиран плато испред школе,уређено школско двориште,промењени црепови на крову и друго,рекао је он и додао да је у реализацији ових послова имао велику подршку од стране локалне самоуправе и Министарства просвете.

Чланица Општинског већа задужена за просвету Маја Аранђеловић рекла је да су последњих неколико месеци у прокупачким основним и средњим школама урађени многи послови.

– Из буџета локалне самоуправе за побољашање услова рада и боравка ученика и професора укупно је издвојено 45 милиона динара. За санацију мокрих чворова и громобранске инсталације издвојено је 35,а за реновирање подова и куповину школског намештаја,које је било у веома лошем стању,10 милиона динара. Оваквом динамиком издвајања средстава за образовање локална власт је показала одговорност и озбиљност да брине о просвети која је у претходном периоду била запостављена,изјавила је она.

Начелник Школске управе из Ниша Драган Гејо истиче да је прокупачка Пољопривредна школа најстарија у Нишавском,Топличком и Пиротском округу  која образује ђаке из области пољопривреде.

– Добро је што се сада више пажње поклања практичном делу наставе и што ученици на школској економији,пољопривредним газдинствима,фармама и прерађивачким фирмама могу да се упознају са свим фазама рада у различитим гранама пољопривреде,рекао је Гејо.

У културном делу програма учествовали су ученици Пољопривредне школе.     

Величина слова: