Завршена берба вишања
6. јула 2017.
Одржана седница Општинског већа
10. јула 2017.
Прикажи све

Обележен Дан устанка


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

a%20venaca1 a%20venac2

Полагањем венаца на Спомен плочу формирања 18. српске бригаде у Ајдановцу обележен је Дан устанка народа Србије против окупатора у Другом светском рату. Венце су положиле делегације СУБНОР-а Прокупља и Мерошине,Удружења резервних војних старешина и потомци ратника од 1912-1920.године.

a%20venac%203 a%20venac4

-Велики је допринос бораца и народа Прокупља и Топлице у борби против  фашизма у Народноослободилачком рату. Многи су током четворогодишње борбе против окупатора  и његових слугу дали своје животе. Због тога се ти славни историјски дани и догађаји не смеју заборавити,изјавио је председник прокупачког СУБНОР-а Светозар Ковачевић,истакавши да  традиције ослободилачких ратова српског народа треба неговати и на свечан начин обележавати.

Евоцирајући успомене на борбу против окупатора,секретар  Организације Мирослав Величковић нагласио је да је  у НОР-у Топлица дала 24 народна хероја,од којих је 16 погинуло у рату.

-Прокупље је био један од првих ослобођених градова у поробљеној Европи 1941.године.У  Топлици је формирано 10 бригада,а  за ослобођење Србије и Југославије погинуло је близу 6.000 Топличана.  Борци против фашизма својим пожртвовањем и жељом за слободу показали су да су прави следбеници својих предака,рекао је Величковић и додао  да  славне догађаје  и традицију  из  Другог светског рата треба  на адекватан начин обележавати. 

Величина слова: