Корисници Дневног боравка „Сунце“ прославили славу
12. маја 2016.
Проглашени најбољи филмови
16. маја 2016.
Прикажи све

Обележен Дан установе


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

dom1dom%2022

 Дом ученика средњих школа у Прокупљу обележио је 57 година постојања и рада. На обележавању Дана установа присуствовали су народни посланик др Дарко Лакетић,начелник Топличког управног округа др Небојша Вукадиновић,већници Општине Прокупље Маја Ранђеловић и Дејан Лазић,представници ученичких домова из Ниша,Врања,Лесковца,Сремске Митровице,Књажевца и других општина југа Србије.

Вршилац дужности директора Дома ученика средњих школа у Прокупљу Јелена Вуковић изјавила је да су  услови за боравак средњошколаца у установи знатно бољи у односу на ранији период и да су све активности запослених подређене ученицима.

– У Дому се тренутно налази 140 ученика из многих градова са југа Србије. Највећи број похађа Медицинску школу Др Алекса Савић. Захваљујући ангажовању васпитача,професора,педагога и других запослених лица деца постижу добре резултате,не само у својим школама,него и ангажовањем у многобројним секцијама,изјавила је в.д. директора Јелена Вуковић и нагласила да се велика пажња у раду поклања ваннаставним активностима.

dom2

Она је нагласила да су на недавно одржаним такмичењима ученичких домова Србије,који су одржани у Зајечару и Лесковцу,прокупачки ђаци остварили изузетно добре резултате.

Народни посланик Дарко Лакетић рекао је да је велико задовољство што Прокупље има овако лепу установу.

– Прокупље је сада препознатљиво по изузетно лепој и функционалној установи каква је Дом ученика средњих школа. Запослени у Дому непрекидно раде на унапређењу рада,отварању нових објеката,и више него коректном односу према деци која бораве у установи,изјавио је Лакетић.

Поводом обележавања Дана установе организовано је и књижевно веће на којој је проф. Милунка Марковић представила своју књигу Животни круг.

–  Током претходних пет дана организоване су многобројне културне и спортске манифестације. У играма без граница учествовали су ученици ОШ Никодија Стојановића- Татка и корисници Дома. Драмски студио прокупачке Гимназије одржао је позоришну представу Исти живот-друго паковање. Својим ручним радовима и израдом макета значајних православних храмова ђаци су показали сву маштовитост и креактивност,изјавила је васпитачица Весна Јефтић- Аџемовић и додала да је одиграна и кошаркашка утакмица између КК Прокупље и запослених у Дому.

 

Величина слова: