Министар Александар Вулин посетио фабрику „Леони“
11. маја 2016.
Витезови Карађорђеве звезде у Музеју
13. маја 2016.
Прикажи све

Обележен Међународни дан сестринства


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

dan%20sestrinstva%201

Поводом Међународног дана сестринства,12. маја,у пешачкој зони спроведена је акција у организацији Дома здравља и  Медицинске школе „Др Алекса Савић“ у Прокупљу.

У оквиру обележавања овог датума,грађани су имали прилику да у периоду од 10 до 12 часова провере своје здравствено стање,мерењем крвног притиска и вредности шећера у крви.

-Поводом обележавања Међународног дана сестринства,екипа Дома  здравља и ученици Медицинске школе су грађанима Прокупља данас поклонили део здравствених услуга,како би овом акцијом скренули пажњу на занимање медицинске сестре,казала је Душанка Загорчић,главна медицинска сестра Дома здравља.

У акцију обележавања овог дана,по други пут за редом укључили су се и ученици  Медицинске школе „Др Алекса Савић“,који данас симболично на часовима носе  медицинске униформе.

dan%20sestrinstva%202

-Ове године обележавамо Дан сестринства заједно са Домом здравља. Медицинска школа овај дан обележава на свој начин,ученици су грађанима делили флајере о значају физичких активности и здравим стиловима живота. Данашњи дан у школи је у знаку белих мантила,који симболизују ово занимање,рекла је Данијела Киковић,наставник Здравствене неге и руководилац Ученичког парламента ове школе.

Међународни дан сестринства,12. мај,обележава се у целом свету,у знак сећања на Флоренс Најтингел,британску медицинску сестру,зачетницу модерног сестринства као признате професије. Из њеног свеобухватног и богатог искуства она је заступала став да све сестре требају да стално одржавају и унапређују своју ефикасност,снагу,саосећајност и брижну праксу.

dan%20sestrinstva%203

Величина слова: