Promocija knjige Slobodana Šijana
4. decembra 2015.
Završeni radovi u školi u Balinovcu
8. decembra 2015.
Prikaži sve

Obeležen Međunarodni dan volontera


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

dan%20volontera%20najnovije

Volonterski centar Prokuplje je deljenjem balona i flajera građanima u centru grada na simboličan način obeležio 5. decembar, Međunarodni dan volontera. Za ovaj dan izradili su i figurice koje su poklanjali građanima,zajedno sa članovima inkluzivnog hora „Vrtirepići“,koji takođe radi u sastavu Volonterskog centra.

– Volonterski centar Prokuplje okuplja stotinak mladih ljudi uglavnom srednjoškolaca,koji se aktivno uključuju u sve akcije,nesebično pružajući sve vidove potrebne pomoći,kaže predsednica Volonterskog centra Prokuplje Slađana Milosavljević.

Ona objašnjava da akcije sami osmišljavaju,ali da se uključuju i u akcije pomoći starim,invalidima,deci i podržavaju mnoge institucije i ustanove u realizaciji njihovih programa.

Tako su pružali podršku u kriznim situacijama,angažovali se na održavanju arheoloških lokaliteta,kao što je praistorijsko nalazište metalurgije u Pločniku i pomagali deci sa smetnjama u razvoju i invalidima na putu od kuće do škole. 

– Prokupački volonteri svojim angažovanjem i brojnim aktivnostima na vršnjačkoj edukaciji ukazuju građanima Prokuplja na probleme sa kojima se svakodnevno suočavamo u cilju pronalaženja najboljeg načina za njihovo rešavanje,naglasila je Milosavljević.

Volonterski centar Prokuplje formiran je pre četiri godine u okviru projekta Kultura i volonterizam koju je finansirala Kraljevina Norveška. 

dan%20volontera%20najnovije2 Dan%20volontera%20najnovije3

 

 

Veličina slova: