Venci na spomenik Kosti Vojinoviću
28. februara 2017.
Raspisan Đurđevdanski književni konkurs
2. marta 2017.
Prikaži sve

Obeležen Svetski dan civilne zaštite


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

civilna%20zastita%2011

U Opštini Prokuplje danas je održana Svečana sednica povodom obeležavanja  Svetskog dana civilne zaštite,1. marta.

Svečanosti su pored pripadnika Civilne zaštite Odeljenja za vanredne situacije, prisustvovali predstavnici lokalne samouprave i javnih preduzeća i ustanova  u Prokuplju.

Komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Nebojša Vukadinović,pozdravio je prisutne i čestitao praznik pripadnicima Civilne zaštite.

civilna%20zastita%2022

-Ovaj dan se svečano obeležava u celom svetu od 1990. godine,odlukom Generalne skupštine međunarodne organizacije civilne zaštite. Cilj je da se ukaže na značajnu ulogu službi civilne zaštite u slučaju različitih vrsta opasnosti koje ugrožavaju ljude,životinje,imovinu,kulturna dobra,životnu sredinu. Civilna zaštita predstavlja odgovor i spremnost države na različite opasnosti. Zbog toga  se mora sve više unapređivati,razvijati i imati sve značajnije mesto u sistemu zaštite i spasavanja  građana u slučaju opasnosti,istakao je Nebojša Vukadinović i dodao da je zadatak svih lokalnih samouprava da  više sredstava izdvajaju za formiranje i opremanje jedinica Civilne zaštite,kako bi one još efikasnije mogle da deluju u slučaju opasnosti.

civilna%2055 civilna56

 Ovom prilikom on je podsetio na elementarne nepogode koje su zadnjih godina pogodile Srbiju i Toplicu. U poplavama koje su  2014. i 2015. godine zadesile Toplički kraj,sprovedena je velika akcija spasavanja imovine i građana u kojoj su učestvovali pripadnici Civilne zaštite,MUP-a ,Vojske,javnih preduzeća,kao i veliki broj građana. Zajedničkim snagama  svih učesnika u akcijama koje su organizovane na teritoriji Topličkog okruga,izbegnute su štete većih razmera.

 

 

Veličina slova: