Најмлађи на пријему код председника
6. октобра 2015.
Ученици Медицинске школе одржали предавање
8. октобра 2015.
Прикажи све

Обележена Дечија недеља у школи у селу Товрљане


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

tovr1

У склопу обележавања Дечије недеље председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић и члан Општинског већа задужена за просвету Маја Ранђеловић посетили су истурено одељење Основне школе “Светислав Мирковић Ненад” из Мале Плане у селу Товрљане. Наставу у овој школи похађа четири ђака.

Након обиласка школе и  разговора са малишанима и учитељем Марком Чиковићем,председник Пуновић рекао је да локална самоуправа настоји да,где је год то могуће,деца школу похађају у свом родном месту.

– Деца су наша радост и наше највеће благо. Добро је што се у овом селу,након 22 године,поново чује школско звоно,дечији смех и дечије игре. Деци желим да добро уче и да се радују сваком доласку у школи,изјавио је он и додао да локална самоуправа отварањем истурених одељења по селима показује да брине о сваком делу своје територије.

       tovr2                    tovr3

Учитељ Марко Чиковић каже да му није тешко да свакодневно од Прокупља до Товрљана и назад дневно путује више од 60 километара.

– Са децом је милина радити. У протеклих месец дана она су показала добро знање. Задовољан сам досадашњим њиховим понашањем и сарадњом са родитељима,изјавио је он.

Током посете школи председник Пауновић малишанима је поклонио фудбалску лопту и слаткише.

За ђаке,њихове родитеље и мештане Товрљана,Арбанашке,Крушевице и других околних села богат културно-уметнички програм приредили су ученици Основне школе „Ратко Павловић-Ћићко“ из Прокупља.  

tovr4

Величина слова: