Величанствен дочек на Тргу топличких јунака
14. јануара 2016.
Формиран Савет скупштина општина југa Србије
18. јануара 2016.
Прикажи све

Обележена годишњица формирања бригаде


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

subnor

Чланови Савеза удружења бораца народноослободилачког рата Прокупља обележили су годишњицу формирања Треће јужноморавске бригаде. Тим поводом одржана је седница СУБНОР-а,на којој су евоциране успомене на формирање и ратни пут бригаде.

– Трећа јужноморавска бригада формирана је 14. јануара 1944. године у Великој Плани. Први командант бригаде,која је бројала 350 бораца,био је Станимир Јовановић,рекао је секретар СУБНОР-а Прокупља Мирослав Величковић и додао да је бригада учествовала у ослобођењу Београда,Загреба,пробоју Сремског фронта и борбама за ослобођење других крајева Југославије.

Он је нагласио да су током ослобођења Југославије од окупатора многи борци дали своје животе и да се традиција Народноослободилачког рата треба неговати.

Поводом обележавања годишњице формирања бригаде делегација СУБНОР-а,коју је предводио председник прокупачког удружења Светозар Ковачевић,положила је венац на спомен-обележје у Великој Плани. 

Величина слова: