Бесплатне саднице за јесењу садњу
14. септембра 2016.
Најновији филмски хитови у Прокупљу
16. септембра 2016.
Прикажи све

Обележена годишњица формирања Удружења


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

rezervne%20vs

Удружење резервних војних старешина Прокупље обележило је годишњицу  оснивања. Свечаној седници поред чланова удружења,присуствовали су и представници СУБНОР-а,потомци ратника од 1912. до 1920. године и борци ратова од 1990.године из Прокупља.

Председник удружења Сандре Петкоски подсетио је да је ова организација формирана 15.септембра 1919.године и да је њен први председник био легендарни командант српске војске у Првом светском рату војвода Степа Степановић.

– Један од основних циљева формирања овог Удружења резервних војних старешина било је пружање различитих видова помоћи рањеним и болесним борцима и члановима њихових породица. У ослободилачким ратовима Србије у 20 веку учествовао је велики број резервних старешина и војника. Допринос који су они дали у ослобођењу од окупатора је изузетно значајан,изјавио је Петкоски и нагласио да је очување и неговање традиција ослободилачких ратова један од њихових задатака удружења.

Он је подвукао да у организацији тренутно има око 500 чланова,да се сваког месеца организују предавања,обилазе историјска места широм Србије и да се проширује сарадња са сродним организацијама у Топлици.

– У наредном периоду настојаћемо да обновимо многе споменике посвећене ослободилачким ратовима на територији Општине Прокупље и другим општинама Топличког управног округа који су оштећени и запуштени. У реализацији овог посла очекујемо помоћ свих топличких општина,рекао је Петкоски и додао да су у протеклом периоду имали изузетно добру сарадњу са надлежнима из прокупачке локалне самоуправе. 

Величина слова: