Председник примио чланове Абрашевића
16. септембра 2015.
Радници и ученици заједно у послу
18. септембра 2015.
Прикажи све

Обележена годишњица формирања Удружења


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Удружење резервних војних старешина Прокупља одржало је свечану седницу посвећену годишњици формирања организације. Поред чланова,седници су присуствовали и представници СУБНОР-а и потомци ратника од 1912. до 1920.године из Прокупља.

rvs%202

Председник Удружења Сандре Петкоски рекао је да Удружења негује традиције ослободилачких ратова Србије.

– Удружење резервних војних старешина формирано је крајем 1918.године,након завршетка Првог светског рата. Један од основних циљева  формирања организације било је пружање различитих видова помоћи српским официрима и војницима након демобилизације,рекао је он и нагласио да је за првог председника Удружења био изабран чувени српски војсковођа војвода Степа Степановић.

Говорећи о прокупачком Удружењу резервних војних старешина он је истакао да они тренутно имају око 300 чланова,да учествују у обележавању значајних историјских датума из ослободилачких ратова,да обилазе многа историјска  места широм земље и да сарађују са многим сродним организацијама.

Петкоски је подвукао да су они у протеклом периоду имали изузетну сарадњу са Командом гарнизона Војске Србије у Прокупљу и руководством локалне самоуправе.

Поводом обележавања 97-годишњице формирања Удружења одржано је и предавање на тему  “Пробој Сремског фронта у Првом светском рату.”

На свечаној седници истакнутим појединцима и удружењима додељена су признања.  

Величина слова: