Акција превентивних прегледа
4. августа 2016.
Производна пракса и током лета
8. августа 2016.
Прикажи све

Обишли споменике руских војника


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Ruski%20spom%201          Ruski%20spom%202

Поводом обележавања стогодишњице од Првог светског рата делегација Удружења српско-руског пријатељства Топлицаиз Прокупља обишла је историјске споменике у Београду. Током боравка у главном граду Србије делегација је обишла и положила венац на руском гробљу и споменику Руске славе. Овај споменик подигнут је руским жртвама у Првом светском рату.

– У склопу својих програмских активности обишли смо споменике посвећене руским жртвама током ослободилачких ратова Србије у 20 веку. У Београду смо  обишли и спомен гробље руских војника који су у Другом светском рату погинули у ослобођењу главног града,као и споменик руском цару Николају II Романову,рекао је председник прокупачког Удружења руско-српског пријатељства ТоплицаМиодраг Дамњановић.

Током обиласка историјских споменика осмочлана делегација Удружења упознала се са доприносом руских војника у борбама за ослобођење Београда и других крајева у Србији у Првом и Другом светском рату.

Ruski%20spom%203

Величина слова: