Фонд за таленте наградио најбоље ђаке
5. јула 2016.
Обележен Дан устанка
7. јула 2016.
Прикажи све

Обука незапослених – шанса за посао

leoni%202

Председник Општине Прокупље Александар Симоновић,генерални директор Компаније ЛЕОНИ Клеменс Сакс и директор НСЗ Прокупље Милутин Костић потписали су уговор на основу којег ће 80 лица са евединције незапослених похађати обуку за рад у овој компанији.

– Као одговорна власт трудимо се да смањимо незапосленост у општини Прокупље,боримо се за очување сваког радног места,као и за отварање нових. Ово је веома добар пут за запошљавање радника,зато смо за обуку незапослених издвојили 2,5 милиона динара,рекао је Симоновић и додао да ће у наредних месец дана локална самоуправа обезбедити средства за обуку још 250 лица,што значи да ће до краја године у Компанији ЛЕОНИ око 300 незапослених завршити обуку и добити сертификате за рад у овој фабрици.

Симоновић је нагласио да изузетно цени и поштује то што је ова велика компанија отворила своје погоне у Прокупљу и постала највећи привредни субјекат у општини.

– Наш заједнички циљ је да обезбедимо што повољнији пословни амбијент,како би ова компанија наставила успешно да послује и шири своје производне капацитете и на тај начин смањимо број незапослених на територији општине Прокупље.

Директор Компаније ЛЕОНИ Клеменс Сакс је истакао да овај привредни субјекат не само што има тенденцију да шири капацитете у Прокупљу,већ има намеру да погоне отвара и широм Србије. Клеменс је најавио да ће поред 350 новозапослених у овој години,у прокупачком погону и у првој половини наредне године бити запослено још толико радника.

Треба рећи да обука лица за рад у Компанији ЛЕОНИ траје шест месеци,да су са евиденције за незапослене и да током обуке добијају средства за топли оброк и трошкове превоза. Они који током обуке покажу најбоље резултате имају шансу да добију и стално запослење у овој фабрици. 

leoni%203 leoni%201

Величина слова: