Успешан спортски викенд
24. новембра 2014.
Богато књижевно вече
26. новембра 2014.
Прикажи све

Обука резервиста Цивилне заштите


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

vanredna%201

Одељење за ванредне ситуације Прокупље спроводи обуку припадника Цивилне заштите за пружање прве помоћи,коју похађа 20 резервиста Војске Србије.

Током четвореодневне обуке,коју врше лиценцирани инструктори Црвеног крста,припадници ове специјализоване јединице,у чијем су саставу људи стручни за пружање прве помоћи,употпуниће стечена знања из ове области и савладати технику деловања у ванредним ситуацијама.

– Ово је окружна јединица,друга по реду која се оспособљава на територији Топличког округа,где укупно имамо 149 припадника резервног састава Војске. Предстоји нам обука резервиста за деловање на води и под водом,за радиолошко-хемијску и биолошку заштиту,за спашавање у рушевинама и за збрињавање,рекао је начелник Одељења за ванредне ситуације у Прокупљу Срђан Митровић.

Припаднике новоформиране јединице поздравио је председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић и рекао да ће  локална самоуправа подржавати све активности и настојати да обезбеди све материјалне и правне претпоставке,како би сектор за ванредне ситуације могао да ради несметано.

Током другог дана обуке резервисте је обишао заменик начелника Тренинг центра за ванредне ситуације Драган Савковић,рекавши да су они ветар у леђа Сектору за ванредне ситуације,чији је императив заштита и спасавање људи и материјалних добара. 

       vanredna%202                    vanredna%203

Величина слова: