Изградња спомен-обележја Гвозденом пуку
5. фебруара 2016.
Много бољи услови за пацијенте
9. фебруара 2016.
Прикажи све

Обука за израду пројеката

Obuka%20projekti%201 Obuka%20projekti%20%202

Министарство за рад,запошљавање,борачка и социјална питања и Агенција за регионални развој Републике Словачке реализују Твининг пројекат Европске уније. Реч је о пројекту који се односи на обуку људи за израду пројеката,који се финансирају из претприступних фондова ЕУ.

Отварајући ово дводневно саветовање,председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић рекао је да је Србија опредељена ка путу према Европској унији и да је због тога нужно да се адекватно спремимо за послове који нас очекују ка том путу.

– Ова обука ће допринети да наши представници још више сазнају и науче како и на који начин се праве пројекти из појединих области и на који начин се аплицира за доделу средстава,изјавио је Пауновић и нагласио да је ово време када се морамо припремати за многе послове неопходне за приступања ЕУ. 

Представници Агенције за регионални развој Словачке Љуба Павлова,Мариа Кубишова и Ева Балажович запосленима из Општинске управе Општине Прокупље,који раде на пословима израде и имплементације пројеката,финансијским пословима,из невладиног сектора и синдиката говорили су о просецу израде пројеката.

Шеф Агенције за регионални развој Републике Словачке Љуба Павлова изјавила је да на реализацији ових пројеката ради већ шест година и да се он спроводи у Хрватској,Србији,Босни и Херцеговини и Македонији.

Obuka%20projekti%20%203 Obuka%20projekti%20%204

– Јако је битно да субјекти који се баве израдом пројеката буду добро обучени из разлога што је то један од начина да се брже и лакше направе квалитетни пројекти који се финансирају из претприступних фондова ЕУ. Дводневна обука која се реализује у Прокупљу односи се на израду пројеката из области цивилног  и невладиног сектора,рекла је она и додала  да ће оваквих саветовања,предавања и обука бити и у наредном периоду. 

Величина слова: