Završen drugi upisni krug u srednje škole
20. avgusta 2014.
Drainčevi susreti pesnika 2014.
22. avgusta 2014.
Prikaži sve

Odabrani omladinski projekti


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

U okviru projekta „Mladi su zakon“,koji finansira Ministarstvo omladine i sporta u partnerstvu sa resurs centrima po okruzima Srbije,za pet projekata iz Prokuplja izdvojena su sredstva u iznosu od 276.500 dinara.

U okviru konkursa za finansiranje omladinskih projekata,čiji je cilj podsticanje aktivizma,volonterizma i humanosti mladih,iz Topličkog okruga odobreno je ukupno jedanaest projekata,od kojih će se sredstvima ministarstva finansirati tri iz Kuršumlije,dva iz opštine Blace,jedan iz Žitorađe i pet iz Prokuplja.

Za projekat Volonterskog centra Prokuplje izdvojeno je 72.000 dinara,a prema rečima predsednice ovog omladinskog udruženja Slađane Milosavljević dobijena sredstva namenjena su za sanaciju poplavljenih kuća.

– U okviru našeg projekta,koji je jedan od pet odabranih na konkursu,predviđena je adaptacija oštećenih kuća,što podrazumeva krečenje i uređenje fasada i prostorija,farbanje stolarije i ostale radove na sanaciji oštećenih objekata,rekla je Slađana Milosavljević i istakla da je ovo jedan od načina da mladi volonteri pokažu humanost u svojim lokalnim zajednicama.

Za projekat „Baci kocku“,kojim je konkurisala omladinska grupa „O-ruk“,odobreno je 42.000 dinara,Varoškom pozorištu Histrion 53.500 za projekat „Kraljevski festival“,omladinskoj sekciji Prijatelja dece za projekat „Literatura na dar“ 47.800 dinara,kao i omladinskom udruženju Pozitivan društveni faktor 62.000 dinara za projekat „Potpis omladine“. Odobreni projekti biće finansirani do 1. novembra 2014. godine.

 

DSC_8389 DSC_8397

Veličina slova: