Dodeljena priznanja najboljim sportistima
25. decembra 2013.
Srećna Nova 2014. godina!
31. decembra 2013.
Prikaži sve

Odbornici usvojili budžet za 2014.


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Prokupačka Skupština,na poslednjem zasedanju u ovoj godini,usvojila je Predlog Odluke o budžetu Opštine Prokuplje za 2014. godinu. Novi budžet je projektovan na ukupan iznos od 1.435.274.784 dinara,što je za 100 miliona manje u odnosu na prethodni.

Predsednik Opštine Prokuplje dr Ljubiša Đurković je izrazio nadu da će u 2014. godini biti ostvareni svi planirani prihodi imajući u vidu otvaranje još jednog pogona fabrike LEONI u okolini,što znači da će prihodi od poreza na zarade,u iznosu oko pet miliona dinara na mesečnom nivou,nadomestiti nedostatak u budžetu.

Osim toga,doneta je Odluka o plaćanju poreza na poljoprivredno zemljište,koga su poljoprivrednici godinama bili oslobođeni,kao i plaćanje poreza na imovinu,što će,takođe,biti dodatan prihod u opštinsku kasu.

Na današnjoj sednici usvojena je Odluka o ukidanju Fonda za solidarnu stambenu izgradnju,što će prema rečima predsednika Đurkovića,na osnovu Odluke o stambenim odnosima,omogućiti prodaju 50 stanova,čime bi se ostvario prihod od oko 50 miliona dinara.

DSC_2677

– Za narednu godinu opredelili smo se za prioritetne projekte,a to je,pre svega,realizacija Privredne zone,kako bismo u našu opštinu doveli strane investitore i otvorili mogućnost za zapošljavanje većeg broja radnika. To je jedan od načina za prevazilaženje nezaposlenosti u prokupačkoj opštini.

Odbornici su u nastavku sednice usvojili odluke o lokalnim komunalnim taksama,o utvrđivanju prosečnih cena nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu,o naknadi za zaštitu i unapređenje životne sredine,o lokalnim administrativnim taksama,naknadi za građevinsko zemljište i dr. Sve naknade i takse uvećane su za 2,5%,što je u skladu sa rastom cena na malo.

DSC_2665

Planovi i programi rada javnih preduzeća i ustanova razmatrani su i usvojeni većinom glasova odbornika. Usvojen je i Predlog Odluke o obrazovanju Lokalnog saveta za zdravlje,što je naišlo na odobravanje velikog broja odbornika,s obzirom na podatak da je u prokupačkoj opštini iz godine u godinu sve veći broj obolelih žena od karcinoma grlića materice. U prilog tome usvojen je i Akcioni plan za poboljšanje položaja žena i unapređenje rodne ravnopravnosti,na kome će zajednički raditi Komisija za rodnu ravnopravnost i jednake mogućnosti i novoformirana odbornička ženska mreža Skupštine opštine Prokuplje.

Na poslednjoj ovogodišnjoj sednici Skupština je donela rešenja o imenovanju direktora ustanova i javnih preduzeća. Za direktora Apoteke imenovan je Zlatan Miljković,za direktora Centra za socijalni rad Snežana Vukadinović,KJP „Gradski vodovod“ Dragoslav Pešić,JKP „Tržnice“ Božur Milentijević,JKP „Čistoća“ Zoran Radovanović,JP za urbanizam i uređenje Novica Radosavljević,JP Direkcija za izgradnju,urbanizam i stambene poslove Zvonko Krstić. Za v.d. direktora Istorijskog arhiva Toplice izabran je Milan Stojanović,a Radničkog univerziteta „Tihomir Stanković“ Jasmina Perunović.

Odbornici SO Prokuplje većinom glasova dali su ovlašćenje predsedniku Opštine za potpisivanje reprograma dugova poreskih obaveza javnih preduzeća.

DSC_2667

 

 

Veličina slova: