Награда за изузетне резултате прокупачкој полицији
21. јуна 2016.
Дружењем до квалитетнијег живота
23. јуна 2016.
Прикажи све

Одобрена средства за самозапошљавање


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Национална служба за запошљавање у Прокупљу одобрила је субвенције за   самозапошљавање лица са евиденције НСЗ на територији Топличког округа. За овај програм,као подстицај за смањење незапослености,издвојена су средства у износу од 14.080.000 динара за финансирање 78 пројеката.

Према речима саветника за правну помоћ НСЗ Прокупље Љиљане Стојановић,највише средства за самозапошљавање издвојено је за незапослена лица у општини Прокупље,где ће овим путем 38 лица започети сопствени бизнис. Субвенције за самозапошљавање добило је 16 лица са територије општине Куршумлија,13 у Житорађи и девет у општини Блаце. Субвенције су одобрене и за два инвалидна лица у износу од по 200.000 динара,док је за остале категорије незапослених издвојено по 180.000 динара.

– За субвенције НСЗ конкурисало је 210 лица,што значи да је скоро трећина пројеката одобрена. Незапослени са територије Топличког оруга заинтересовани су за широки спектар занимања,међу којима су фризери,козметичари,ковачи,угоститељи,адвокати,продавци некретнина,истакла је Стојановић.

На евиденцији Националне службе за запошљавање Филијала Прокупље,регистровано је око 15.000 незапослених,од којих је око 8.000 са територије општине Прокупље.

NSZ%20Prokuplje 

Величина слова: