Такмичење за најбољи котлић
19. јула 2015.
Прокупчани на славској литургији
21. јула 2015.
Прикажи све

Одржан Сабор хармоникаша


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Harmonikasi%201 Harmonikasi%202

На Кладенцу код три букве у селу Клисурица код Прокупља одржан је Сабор хармоникаша. На овој јединственој туристичко-културној манифестацији окупило се близу 60 хармоникаша из Прокупља,Крушевца,Ниша,Београда,Алексинца,Мерошине и других градова Србије.

По речима организатора овог Сабора Зорана Миљковића,више од 300 посетилаца уживало је у звуцима изворних народних песама и кола.

– У нетакнутој природи,на обронцима Јастрепца по трећи пут одржан је Сабор хармоникаша. Овом традиционалном манифестацијом многобројним посетиоцима желели смо да покажемо којим природним лепотама располаже овај део прокупачке општине,изјавио је он и додао да је више од 300 посетилаца уживало у звуцима хармонике и народним јелима. Миљковић је нагласио да овакви културни догађаји доприносе и развоју сеоског туризма.

Најбољи хармоникаш на овогодишњем Сабору је Живојин Радовановић из села Лепаја,општина Мерошина. Друго место заузео је Радивоје Стошић из Микуловца,општина Прокупље,а треће Миша Миловановић из Ниша. 

Harmonikasi%203

Величина слова: