Prva arhivistička radionica u Prokuplju
10. maja 2017.
Obeležen Međunarodni dan sestrinstva
12. maja 2017.
Prikaži sve

Održan Sajam zapošljavanja


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

nzss1

Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala u Prokuplju organizovala je Sajam zapošljavanja,na kojem je 11 poslodavaca iz Prokuplja izrazila potrebu za prijem u radni odnos više od 250 radnika.

Najveće interesovanje nezaposlenih vladalo je za zapošljavanje LEONI WIRING SISTEM,koji traži 25 mašinskih tehničara i 25 maturanata gimnazije i za LEONI WIRING EUROPE,koji je iskazao potrebu za 100 radnika. Ove dve prokupačke firme planiraju da zaposle i diplomirane inžinjere mašinstva i elektronike.

„Grin Internacional“ traži 25 radnika,S.Z.T. R.  „Čutura“ 17,a do kraja godine još 50 radnika. „Pionir Hisar“ traži određeni broj prehrambenih i poljoprivrednih tehničara. Radnji za šivenje i krojenje „Ema i Petra“ potretbno je veći broj radnika za šivenje,„Toplicagradnja“ tesare i armirače,„ČIP“ diplomirane inžinjera mašinstva ,bravare i varioce.  Gama colsulting traži veći broj varioca i bravara.

nzsss2

– Na ovogodišnjem prvom Sajmu zapošljavanja poslodavci su iskazali potrebu za zapošljavanje više od 250 radnika,različitih zanimanja i stepena stručne spreme,izjavila je saradnik za pravnu pomoć u NSZ u Prokuplju Ljiljana Stojanović i dodala da će do kraja kalendarske godine biti organizovano još ovakvih sajmova.

Prema njenim rečima broj nezaposlenih u aprilu 2017. u odnosu na isti mesec prošle godine  manji je za šest odsto. Na evidenciji NZS u Prokuplju nalazi se bliz 14.500 nezaposlenih,a smanjene je usledilo na osnovu aktivnih mera za zapošljavanje po javnim pozivima,koji su raspisani u februaru ove godine.

– Ovih dana očekuje se zaključivanje sporazuma o sufinansiranju između Nacionalne službe za zapošljavanje i sve četiri opštine Topličkog upravnog okruga za realizaciju aktivnih mera zapošljavanja,istakla je Stojanović.

Veličina slova: