Изложба приозвода од вишње и Научни скуп
5. јуна 2017.
Прокупчани трећи на играма пријатељства у Кочевју
7. јуна 2017.
Прикажи све

Одржан састанак Социјално-економског савета


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

savet1

У Прокупљу је одржан састанак Социјално-економског савета,којем  је поред чланова,представника  локалне самоуправе,синдиката и послодаваца из Прокупља, Ниша и Београда,присуствовао и председник Удружених гранских синдиката „Независност“,Зоран Стојиљковић професор Факултета  политичких наука из Београда.

–  Повод за наш долазак у Прокупље је отварање Регионалне канцеларије УГСС,посета Компанији ЛЕОНИ,као и састанак са члановима локалног Социјално-економског савета. Компанија ЛЕОНИ је са становишта права радника у радном односу достигла висок ниво и спада у изузетно успешне фирме за разлику од других мултинационалних компанија у којима је незадовољавајући стандард радника. ЛЕОНИ је фирма која шири своје капацитете,радници су задовољни,руководство друштвено одговорно. Структура запослених су млади људи међу којима има и доста образованих који ће своју будућност везати за Прокупље,рекао је проф. Стојиљковић.

zoran-stojiljkovic-n1

Према његовим речима сврха отварања Регионалне канцеларије је да се таква хармонија постигне и у другим фирмама.

Социјални дијалог служи како би се успоставило поверење  између послодаваца,локалне власти и синдиката и да се поред пристојних плата обезбеди и пристојан жовот људима,јер само задовољни грађани су добри радници,истакао је председник УГСС.  

 -Општина Прокупље препознала је значај формирања Социјално-економског савета,како би на најбољи начин заступала интересе запослених и послодаваца.  Социјални дијалог је најбољи начин за решавање проблема везаних за услове рада и живота радника, због тога ће локална самоуправа и у наредном периоду  подржавати рад Социјално-економског савета,рекао је заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић.

Величина слова: