Obeležen Svetski dan bez duvanskog dima
31. maja 2016.
Novi predsednik Opštine Prokuplje
2. juna 2016.
Prikaži sve

Održan trening za pripadnike Civilne zaštite


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Civilna%20zastita%201

Za pripadnike specijalizovane jedinice Civilne zaštite za gašenje požara na otvorenom,koja deluje u sklopu Odeljenja za vanredne situacije u Prokuplju održan je trening. Osim pripadnika jedinice Civilne zaštite,treningu su prisustvovali komandant Okružnog štaba za delovanje u vanrednim situacijama načelnik Topličkog upravnog okruga dr Nebojša Vukadinović i načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Prokuplju Zoran Ristić.

– U sklopu redovnih aktivnosti prokupačko Odeljenje za vanredne situacije vrši redovnu obuku i trening specijalizovanih jedinica Civilne zaštite. Na današnjem treningu pripadnici Civilne zaštite su se upoznali sa uzrocima izbijanja i gašenja šumskih požara,izjavio je Vukadinović i dodao da odziv svih pripadnika treningu pokazuje želju za usavršavanjem i odgovornost prema poslu. On je istakao da će se,u cilju što bolje obučenosti i spremnosti za delovanje u gašenju šumskih požara,već tokom naredne sedmice za pripadnike jedinice organizovati i obuka iz prve pomoći.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Zoran Ristić rekao je da je specijalizovana jedinica Civilne zaštite za gašenje požara na otvorenom formirana 2011. godine i da se treninzi i obuka organizuju u sklopu redovnih aktivnosti.

– Za pripadnike jedinice svake godine se organizuju treninzi i obuka. Na taj način se pokazuje spremnost jedinice za gašenje požara na otvorenom,izjavio je on i dodao da su pripadnici jedinice opremljeni svim neophodnim sredstvima i opremom.

Govoreći o kritičnim periodima u toku godine,Ristić je rekao da dosadašnja iskustva govore da se najveći broj požara na otvorenom evidentiraju u drugoj polovini avgusta i tokom septembra.  

Civilna%20zastita%202

Veličina slova: