Novi cevovod u Prokuplju donosi uštede
4. novembra 2013.
Nagrađeni učenici iz Fonda za talente
8. novembra 2013.
Prikaži sve

Održana 14. sednica Skupštine opštine Prokuplje


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Odbornici prokupačke Skupštine usvojili su rebalans budžeta za 2013. godinu,u ukupnom iznosu od 1.544.653,827 dinara. Obrazloženje Odluke o izmeni Odluke o budžetu dao je pomoćnik predsednika Opštine Dragan Savić.

Dva su razloga za izradu ovog rebalansa,prvi je usklađivanje prihoda i rashoda u skladu sa potrebama budžetskih korisnika,a drugi je smanjenje mase zarada za oko šest miliona dinara,po preporuci Ministarstva finansija, rekao je Savić.

Rebalansom su smanjeni rashodi iz budžetskih sredstava za 46.635.173 dinara. Na strani rashoda,najznačajnije povećanje je za korišćenje usluga i roba,subvencije i ostale rashode,a smanjeni su rashodi za zaposlene,otplatu kamata,dotacije i transfere i socijalnu zaštitu.

Skupštinska većina usvojila je Odluku o izmeni Odluke o organizaciji Opštinske uprave, kao i Odluku o građevinskom zemljištu, koja je usklađena sa odredbama novog zakona. Razmatran je i predlog za izmenu i dopunu Odluke o javnim parkiralištima,koji je usvojen,što znači da će uskoro u Prokuplju  početi da funkcioniše sistem naplate parkinga putem SMS poruka.

Plan detaljne regulacije „Privredna zona“ prihvaćen je kako glasovima skupštinske većine,tako i podrškom opozicije, jer je cilj donošenja ove odluke izgradnja Privredne zone,privlačenje investitora,što bi doprinelo sveukupnom razvoju naše opštine.

Odbornici su usvojili izmene odluka o lokalnim komunalnim taksama, o planu i programu poslovanja JKP „Tržnice“ i JKP „Čistoća“,kao i izmene članova Nadzornog odbora JP Direkcije za izgradnju,urbanizam i stambene poslove Opštine Prokuplje i Školskog odbora Osnovne škole za obrazovanje odraslih. Usvojena je i izmena Odluke o osnivanju Radničkog univerziteta u Prokuplju.

Skupština je potvrdila mandate odbornicima Milanu Arsoviću,Srđanu Milićeviću i Milanu Stamenkoviću.

DSC_0710

 

Veličina slova: