Edukacija poljoprivrednih proizvođača
21. oktobra 2013.
Plan detaljne regulacije naselja
29. oktobra 2013.
Prikaži sve

Održana 24. sednica Opštinskog veća


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Opštinsko veće prihvatilo je predlog Odluke o rebalansu budžeta Opštine Prokuplje za 2013. godinu,kojom ukupna budžetska sredstva iznose 1.536.169.827 dinara. Razlog za donošenje rebalansa je usklađivanje prihoda i rashoda i izmena pojedinih rashoda u skladu sa potrebama budžetskih korisnika. Rebalansom budžet je smanjen za 48.623.173 dinara. Značajnije povećanje rashoda iskazano je kod sledećih korisnika: Skupštine opštine,predsednika Opštine i Opštinskog veća,Mesnih zajednica i KJP "Vodovod". Povećana su sredstva za Dnevni boravak "Sunce",za Lokalni akcioni plan za zapošljavanje i sredstva za razvoj poljoprivrede.

Smanjeni su rashodi kod Opštinske uprave,Predškolske ustanove "Neven",Radničkog univerziteta,Doma zdravlja i Doma kulture. Takođe su smanjene naknade iz budžeta za decu i porodicu,za pomoć u kući za porodice i decu sa invaliditetom,dotacije Opštinskom odboru Crvenog krsta i Povereništvu za izbegla,prognana i raseljena lica i ukinuta sredstva za javne radove. Prema rečima Dragana Savića,pomoćnika predsednika Opštine,do kraja godine predviđeno je izvršenje budžeta od 80%,što znači da će se sredstva usmeravati samo za prioritete.

Do kraja sednice razmatrane su i usvojene odluke o organizaciji Opštinske uprave,o građevinskom zemljištu,o postupku davanja u zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini,o lokalnim komunalnim taksama,kao i izmene plana i programa JKP "Tržnice" i JKP "Čistoća".

DSC_9910

Veličina slova: