Предузетници поклонили школске торбе и свеске
11. септембра 2015.
Акција превентивних прегледа на сеоском подручју
15. септембра 2015.
Прикажи све

Одржана 29. седница Скупштине општине Прокупље


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

skupstina%2014_09(1)

После краће летње паузе,одборници Скупштине општине Прокупље поново су заузели своја места,како би разматрали и усвојили нове одлуке,битне за несметан рад локалне самоуправе,као и функционисање јавних предузећа и установа у Прокупљу. На данашњем заседању на функцију заменика секретара Скупштине општине Прокупље именован је Драган Вуксановић.

– Усвајањем Измена и допуна Одлуке о промени оснивачког акта ЈКП „HAMMEUM“,на корак смо од оснивања јединственог комуналног предузећа,у чијој ће надлежности бити сви комунални послови у нашем граду. Поред ове одлуке,одборници су усвојили и Извештај о извршењу буџета за период од 1.1. до 30.6.2015. године. Оно што је карактеристично за прву половину године је да извршење буџета иде слабијом динамиком,негде око 40%,што је задовољавајуће,јер се у другој половини године очекује динамичније пуњење буџета и извршење у већем проценту,изјавио је председник СО Прокупље Радослав Михајловић.

Скупштина је усвојила и Одлуку о образовању Локалног савета за здравље,кога чине представници локалне самоуправе,здравствених установа,Апотекарске установе,Фонда за здравствено осигурање и представника младих Прокупља.

Усвојени су програми пословања са финансијским планом за 2015. годину Јавног предузећа за урбанизам и уређење Општине Прокупље и ЈП Дирекција за изградњу,урбанизам и стамбене послове,усклађени са изменама Одлуке о буџету Општине,ради давања сагласности.

Одборници су се на првом јесењем заседању упознали са Информацијом о обављеној жетви и вршидби жита овогодишњег рода на територији општине Прокупље,којом су пољопривредници изузетно задовољни због већих приноса од очекиваних. На добар квалитет и количину овогодишњег рода знатно су утицали повољни временски услови. Што се тиче рода и бербе вишње,са прокупачких вишњара убрано је укупно 1.167 вагона. Око 40% засада вишања на територији општине Прокупље нападнуто је штеточином жилогриз,од које су највише страдали засади вишње и шљиве у Великој Плани. Ове године род вишње је скоро преполовљен,мада су откупном ценом и динамиком исплате сви били задовољни. 

Величина слова: