Отворена нова пумпна станица у Гарићу
30. марта 2016.
Одржана општинска смотра рецитатора
1. априла 2016.
Прикажи све

Одржана 36. седница СО Прокупље


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

SO%201

Још једно од последњих скупштинских заседања актуелног сазива окупило је одборнике прокупачког парламента, како би се усвајањем одређених одлука испуниле неопходне законске обавезе.

Тако је усвојена Одлука о завршном рачуну буџета за 2015. годину,коју је образложила руководилац Одељења за привреду и финансије Мила Глушац. Према њеним речима,укупни остварени приходи у буџету за 2015. годину износе 1.148.000.000 динара или 76,56% у односу на планиране приходе. Укупни расходи су 1.103.708. 000,остварен вишак прихода у прошлогодишњем буџету износи око 44 милиона динара.

Одборници су подржали Предлог Годишњег програма заштите,уређења и коришћења пољопривредног земљишта Општине Прокупље за 2016. годину. С обзиром да су испуњени сви услови прописани законом,Министарство пољопривреде и заштите животне средине дало је сагласност на овај програм,који је Скупштина данас усвојила.

SO%202

– У складу са финансијским могућностима трудићемо се да унапредимо пољопривредну производњу. У наредном периоду планирамо да повећамо обим давања подстицајних средстава за развој пољопривреде у нашој општини,како би повећањем укупне пољопривредне производње задржали радно способно становништво на селу, а не као до сада да нам се села гасе,рекао је председник Пауновић и истакао да је прошле године формиран Фонд за унапређење пољопривредне производње,путем којег је регистрованим пољопривредним газдинствима обезбеђено око два милиона динара,док је за исту намену у овој години издвојено око пет милиона динара.

У оквиру Одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе Општине Прокупље,Скупштина је усвојила извесне измене ове одлуке.

Оно што запослене у јавном сектору највише занима је Одлука о максималном броју запослених,која је претрпела извесне измене. На основу анкетирања запослених,одређени број радника ће отићи у пензију или се определити за социјални програм. У вези с тим,дошло је до прерасподеле  корисника,утврђени број радника на неодређено време,по препоруци Владе Србије, остао је непромењен и износи 802 радика,рекао је Михајловић.

Коментаришући рад данашњег заседања,председник СО Прокупље Радослав Михајловић је казао да Завршни рачун буџета за 2015. годину и остварени суфицит говоре о домаћинском понашању локалне самоуправе и изразио наду да ће се тако наставити и у наредном периоду. 

SO%203

Величина слова: