Састанак Oдбора за обележавање градске славе
17. јуна 2015.
Професорски дани пуни љубави према деци
19. јуна 2015.
Прикажи све

Одржана манифестација Дани поља 2015.

Пољопривредно стручна и саветодавна служба Прокупља организовала је пољопривредну манифестацију „Дани поља 2015“. Пољопривредницима из Горње и Доње Трнаве,Бубмурека,Горње Речице,Мале Плане,Рељинца,Југовца и других прокупачких села представљени су производни резултати многих сорти пшенице,тритикале,јечма и овса.

Саветодавац за ратарство у ПСС Прокупља Миљан Милојић рекао је да су на огледном пољу пољопривредници могли да виде приносе 13 сорти пшенице,три сорте јечма и неколико сорти овса и тритикале.

– Лоше временске прилике разлог су зашто се на овој традиционалној манифестацији окупио мањи број пољопривредника – ратара у односу на претходне године. Ратари су се на лицу места могли уверити које сорте пшенице и јечма дају најбоље приносе,рекао је он и нагласио да су се пољопривредници упознали и са применом заштитних средстава на огледним пољима. Стручни сарадник Института за ратарство и повртарство из Новог Сада Владан Митровић говорио је о карактеристикама сваке сорте пшенице,јечма и тритикале произведене у овом Институту.

– Институт за ратарство и повртарство са топличким пољопривредницима сарађује више од 50 година. Захваљујући овој сарадњи,остварени су добри приноси многих сорти пшенице погодних за сејање у овом делу Србије,рекао је он и додао да овај Институт сваке године на тржиште наше земље и преко 60 земаља света пласира нове сорте јечма,пшенице и других ратарских култура.  

Dani%20polja1 Dani%20polja2

Величина слова: