Одржана 36. седница СО Прокупље
31. марта 2016.
Бесплатне саднице воћа за пензионере
3. априла 2016.
Прикажи све

Одржана општинска смотра рецитатора


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Recitatori%201 Recitatori%202

У Народном музеју Топлице у организацији прокупачког Дома културе одржана је 47. општинска смотра рецитатора,на којој су учествовали ученици основних и средњих школа са подручја општине Прокупље.

Испред организатора,такмичаре је поздравио песник Срђан Живковић,рекавши да је ова смотра начин да се промовише лепо говорење и лепота стихова.

Одржана је под слоганом „Песниче народа мог“,а трочлани жири,кога су чинили песник Далибор Поповић,професорка српског језика Соња Миљковић и ауторка књиге „Умеће рецитовања“ Манди Живковић,имали су,како кажу,тежак задатак. Требало је оценити умеће рецитовања,дикцију,доживљај и избор песме.

У конкуренцији рецитатора од првог до четвртог разреда за окружно такмичење пласирали су се Милица Лукић,Емилија Радосављевић,Лана Симоновић,Мина Ђокић и Софија Ђорђевић.

Recitatori%204

Најбољи у категорији виших разреда основаца били су Анђела Милосављевић,Душан Бајрактаревић,Бошко Миљковић,Нина Тодоровић и Мина Стајковић.

Од средњошколаца за окружну смотру рецитатора,која ће се 20. априла одржати у Житорађи,пласирали су се Љубица Марјановић,Ивана Јанковић,Ђорђе Стошић,Емилија Цветковић и Марија Миловановић.

Песник и члан жирија општинског такмичења истакао је да су сви победници,јер су морали да уложе велики напор и одрицање како би учествовали на овој смотри. 

Recitatori%203 DSC_5600

Величина слова: