Поклон за школе и фудбалске клубове
20. децембра 2016.
Одржана седница Организационог одбора
22. децембра 2016.
Прикажи све

Одржана седница Општинског већа

vece%20121_12_

 На данашњој седници Општинског већа усвојен је велики број важних одлука од којих ће се већина наћи на дневном реду последњег скупштинског заседања у овој години.

Председник Општине Прокупље Александар Симоновић,издвојио је Одлуку о буџету Општине Прокупље за 2017. годину као једну од најважнијих одлука коју су већници данас усвојили. Нови буџет пројектован је на 1.609.156.000 динара  и према речима председника Симоновића биће развојни јер је доста средстава опредељено за капиталне инвцестиције.

vece%202%2021_12_(1) vece%203%2021_12%20

-Велики део средстава добићемо од Републике Србије,већ су нам стигли дописи из министарстава да у буџет уврстимо 50 милиона динара за реконструкцију фасада у граду. У плану су фасаде значајнијих објеката,међу којима је и зграда Општине која је културно добро и спада у историјске споменике,а остатак средстава уложићемо у санацију других фасада које су у лошем стању. Предвиђена је и санација фасада и адаптација столарије на школским објектима и зградама Предшколске установе „Невен“,рекао је председник Симоновић и истакао да  је приоритет стварање бољих услова за школовање деце,а да ће бити издвојена и знатна средства за санацију одређених путева и проширење  уличне расвете.

Коментаришући Одлуку о буџету за 2017. годину,већник за финансије Саша Стошић је рекао да је овај буџет програмско-пројектни и да ће ове године сваки динар бити још строжије контролисан како од стране локалне самоуправе,тако и од стране републичких органа.

vece%204%2021_12 vece%205%2021_12

Општинско веће усвојило је и Статут ЈП за урбанизам и уређење општине Прокупље и Туристичко-спортске организације.

Како ЈП за урбанизам и уређење општине Прокупље више није буџетски корисник,већ ће пословати на тржишту,потребно је да Општина Прокупље као оснивач да  сагласност на предложени Ценовник по којем ће ово предузеће радити.

Још једна значајна одлука усвојена је на данашњој седници,а односи се на  издвајање средстава за подстицање образовања и усавршавања талентованих ученика и студената у општини Прокупље.

-Како се у складу са новим законом фондови више не финансирају из буџета,овом одлуком желимо да наставимо да новчано награђујемо најбоље ученике и студенте.  Ове године смо преко Фонда за таленте најбољим ђацима давали по 35 хиљада динара,али та материјална сатисфакција није најважнија. Желимо да покажемо да бринемо о њима и да веома ценимо то што они раде и постижу успехе,истакао је  председник Општине Прокупље Александар Симоновић.

Већници су усвојили  Предлог Правилника о одобравању и финансирању програма којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта и Правилник о категоризацији спортских организација. Усвојен је и Локални акциони план за запошљавање за 2017. годину,који је према речима већника Милана Аранђеловића усклађен са Републичким  планом запошљавања. Њиме су и предвиђена средства  за  реализацију активних мера запошљавања на територији општине Прокупље,у оквиру којих ће бити спроведени јавни радови,субвенционисање незапослених,као и запошљавање рањивих категорија као што су инвалидна лица и старија незапослена лица.

 

 

Величина слова: