Манастирски мотиви на платну уметника
7. јула 2017.
Радови на асфалтирању улица
11. јула 2017.
Прикажи све

Одржана седница Општинског већа


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

vece%20juli1

 На седници Општинског већа,31. по реду,разматране су  и усвојене нове одлуке које ће се наћи на дневном реду наредне седнице Скупштине Општине Прокупље.

 У циљу боље регулације саобраћаја у граду и ширења уличне  мреже,чланови  Већа подржали су  предлог Одлуке о прибављању градског грађевинског земљишта у јавну својину Општине Прокупље. Доношење ове одлуке било је неопходно  ради изградње и реконструкције још осам улица на подручју општине Прокупље.

vece%20juli2 vece3juli

 Усвојени су и предлози Одељења за привреду и финансије о повећању позиције у буџету  општине Прокупље установама културе за реализацију уговора  о суфинансирању пројеката који се односе на културне манифестације и инфраструктурне радове.

 Председник општине Прокупље Александар Симоновић је овом приликом истакао да је у области културе много тога урађено захваљујући добрим пројектима којима су ове установе конкурисале  код надлежних министарстава.

– Финансијска подршка добрих пројекта  долази нам и од  Министарства спољних послова Норвешке,а на нама је да се трудимо да обезбедимо што више таквих  пројеката за нашу општину,истакао је председник Симоновић.

Представници Министарства културе су  више пута посетили Општину Прокупље и упознали се са радом установа културе. Резултат тих посета су знатна средства која су из републичког буџета издвојена за програмске активности и реконструкцију  објеката.

vece4juli

-Заједничким радом,добро осмишљеним пројектима и великим залагањем подигли смо ниво културе у Прокупљу на знатно виши ниво. О томе најбоље говори број посетиоца на културним дешавањима у нашем граду,рекла је већница за културу Милица Ерић.

 У наставку седнице усвојен је Предлог Правилника о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи и Општинском правобранилаштву Општине Прокупље.

У оквиру допуне Статута  ЈКП „Хамеум“,ово предузеће  биће оспособљено  и за обављање превоза робе и путника у унутрашњем саобраћају.

Чланови Већа подржали су захтев за проширење водоводне мреже од села Булатовац до Горње Трнаве.  Према речима већника Милана Аранђеловића,  у летњим месецима у овим селима је угрожено водоснабдевање,тако да ће проширење водоводне мреже трајно  решити проблем мештана ових села.

 Новим одлукама које су већници данас подржали а које ће бити  упућене на усвајање Скупштини Општине Прокупље ,биће обезбеђена реализација многих пројеката који ће знатно побољшати инфраструктуру  на територији општине Прокупље.

 

 

 

 

Величина слова: