U bioskopu Veče narodnog stvaralaštva
23. aprila 2015.
FEDES proslavio sedmi rođendan
27. aprila 2015.
Prikaži sve

Održana sednica Opštinskog veća Prokuplja


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Vece%20129 Vece%20128

Na sednici Opštinskog veća Opštine Prokuplje razmatran je i usvojen Predlog Odluke o mreži predškolskih ustanova na teritoriji prokupačke opštine,Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju Turističko sportskog centra,kao i Predlog Odluke o ukidanju Turističke organizacije Opštine Prokuplje. Članovi Veća razmatrali su i jednoglasno usvojili Odluku o izmenama i dopunama Statuta JKP „HAMMEUM“,kao i odluke nadzornih odbora javnih komunalnih preduzeća „HAMMEUM“,„Čistoća“,„Tržnica“ i JP za zaštitu i unapređenje životne sredine Opštine Prokuplje.

Većnici su razmatrali i usvojili Izveštaj o radu JP za zaštitu i unapređenje životne sredine Opštine Prokuplje,kao i Izveštaj o radu Fonda za finansiranje talenata u prošloj i Plan rada Fonda za ovu godinu. U Izveštaju o radu Fonda za finansiranje talenata Opštine Prokuplje,pored ostalog se navodi da je za nagrade najboljim učenicima i studentima ukupno dodeljeno 1.425.000 dinara.

Na sednici je razmatrana i Odluka o izmeni i dopuni Statuta Radničkog univerziteta „Tihomir Stanković“. Na osnovu ove izmene ustanova dobija novi naziv Kulturno obrazovni centar „Toplica“.

Vece%20127 Vece%20126

O usvojenim predlozima odluka konačnu reč daće odbornici Skupštine opštine Prokuplje.

Članovi Opštinskog veća odobrili su dodatna sredstva u iznosu od 227.384 dinara iz budžeta JKP „HAMMEUM“ radi pokrivanja troškova tokom angažovanja za vreme poplava.

Uspeh rukometaša i rukometašica nagradili su i većnici dodelom sredstava ovim klubovima. Muškom rukometnom klubu „Topličanin“ odobreno je 300.000,a Ženskom rukometnom klubu „Topličanin“ 150.000 dinara.

Predsednik Opštinskog veća Miroljub Paunović upoznao je članove Veća o pozivu za odlazak u bratimljenu opštinu Kočevje,u cilju unapređenja privredno-ekonomske,kulturne i druge saradnje sa Opštinom Prokuplje. Ovu slovenačku opštinu u vremenu od 3. do 6. maja posetiće predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović i članovi Opštinskog veća Milan Aranđelović i Aleksandar Simonović.  

Vece%20125

Veličina slova: