Осмехни се здраво
19. маја 2017.
Успешно реализована манифестација
23. маја 2017.
Прикажи све

Одржана седница Организационог одбора


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 visnja%2011 visnja2

На седници Организационог одбора привредно-културне и туристичке  манифестације посвећене вишњи  договорено је да се Дани вишње одрже 30.јуна у Прокупљу,а 12. Топлички сабор вишњара 2017. 1. и 2. јула у Великој Плани. На седници су,осим председника Организационог одбора Мирољуба Пауновића и већника за културу Милице Ерић,присуствовали представници Дома културе,Месне заједнице Велика Плана,Високе пољопривредно-прехрамбене школе струковних студија,Пољопривредно стручне службе,Одељења за пољопривреду Општинске управе Општине Прокупље,привредници и произвођачи вишње.

– Без обзира на тренутну ситуацију,која због временских прилика није ишла на руке произвођачима воћа,традиционалне манифестације посвећене вишњи биће организоване крајем јуна и почетком јула. Као што је познато,штете од мраза смањиће род вишње од 30 до 50,а другог воћа и до 90 одсто,изјавио је Пауновић и додао да се девизни прилив од продаје вишње годишње кретао и до 20 милона евра.

oo%20visnje

Осим презентације производа од вишње,на овогодишњим манифестацијама предсавиће се произвођачи пољопривредних машина и опреме,етно производа и домаће радиности. Планирано је и одржавање стручних предавања посвећено новим стандардима и технологијама у производњи вишње и богат културно-уметнички програм.

Милица Ерић је нагласила да је прокупачка општина пољопривредни крај и да је позната по производњи квалитетне облачинске вишње.

– Без обзира на неповољне временске прилике које су допринеле смањењу рода традиционалне манифестације посвећене вишњи не треба прекидати,изјавила је она и додала да и представници Савета месних заједница треба да присуствују привредно-културној и туристичкој манифестацији Дани вишње и 12. Топличком сабору вишњара.

Вишња је бренд наше општине и дани посвећени овом воћу треба да привуку велики број произвођача воћа,произвођача  пољопривредних машина,откупљивача и прерађивача,као и потенцијалних инвеститора,речено је на састанку. 

Величина слова: