Нова дечија представа Дома културе
21. децембра 2016.
Новогодишње дружење ученика и професора
23. децембра 2016.
Прикажи све

Одржана седница Организационог одбора


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

oo%20toplicki%20ustanak%201%2022_12_%20

 На 3. седници Организационог одбора обележавања 100-годишњице Топличког устанка прихваћен је Предлог лога и симбола ове манифестације. На седници,којом је председавао председник Одбора начелник Топличког управног округа Небојша Вукадиновић,присуствовали су представници министарстава за рад,запошљавање,борачка и социјална питања,културе и информисања,просвете и технолошког развоја,министарства одбране,Црквене општине Прокупље,као и представници јавног,друштвеног и културног живота све четири општине Топличког округа,разматран је и програм обележавања устанка у локалним самоуправама.

oo%20toplicki%20ustanak%2022_12

– Стогодишњица Топличког устанка биће обележена на достојанствен начин и уз највеће државне почасти. Топлица је током фебруара 1917. године била једина ослобођена територија у поробљеној Европи. Она је била подстрек за многе друге народе да крену у ослобођење својих крајева од окупатора,изјавио је Вукадиновић и додао да ће ова манифестација трајати од 20. до 26. фебруара 2017. године.

Покровитељ овог значајног догађаја је председник Републике Србије Томислав Николић.

logo%20t%20ustanak

– Неопходно је да се ова манифестација достојанствено обележи,речено је на састанку и истакнуто да ће током седмодневног трајања програма бити организоване многе културне манифестације,као што су изложбе,музички програми,трибине посвећене устанку,међународни симпозијуми,драмске представе,а биће организоване и промоције књига.

Централна манифестација посвећена обележавању овог догађаја одржаће се 26. фебруара 2017. године у Прокупљу.

Величина слова: