Prekid u vodosnabdevanju zbog kvara
29. septembra 2016.
Spomenik junacima
1. oktobra 2016.
Prikaži sve

Održana sednica Skupštine Opštine Prokuplje


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Na četvrtoj sednici SO Prokuplje usvojen je rebalans budžeta za 2016. godinu. Uputstvom za izradu rebalansa,traženo je od korisnika budžetskih sredstava da naprave uštede na svakom mestu gde je to moguće. Smanjenje rashoda kod svih budžetskih korisnika biće glavni zadatak lokalne vlasti u narednom periodu. Na drugoj strani,Opština ima obeveze za otplatu dugova i obaveza nastalih u prethodnom periodu. Ukupan budžet sa svim povećanjima i smanjenjima,zajedno sa sredstvima iz sopstvenih izvora indirektnih korisnika iznosi 1.649.329.260,00 dinara.

skupstina%2030_9_%202016_%201

Odbornici su usvojili i Odluku o izmenama Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu loklalne samouprave Opštine Prokuplje. Razlog za donošenje ove odluke je što se u Opštinskoj upravi ukazala potreba za povećanjem broja zaposlenih na neodređeno vreme u odnosu na broj koji je utvrđen poslednjom Odlukom o maksimalnom broju zaposlenih. Da bi se u Opštinskoj upravi što kvalitetnije,efikasnije i profesionalnije radilo,treba povećati broj izvršioca na neodređeno vreme,dok  je do smanjenja maksimalnog broja zaposlenih došlo na mestima gde više ne postoji potreba za predviđenim brojem radnika. Odlukom Vlade Republike Srbije broj zaposlenih je ostao nepromenjen  i iznosi 802 radnika.

Ova  odluka je veoma dobro pripremljena,u skladu sa zakonima,kako ne bi ugrozili radnike. Svako ko ispunjava uslove za predviđenih 11 radnih mesta za kojima postoji potreba,  moći će da konkuriše ,rekao je predsednik Opštine Prokuplje  Aleksandar Simonović i istakao da je najvažnije  sačuvati svako radno mesto.

skupstina%2030_9_2016%202 skupstina%2030_9,_2016_%203

Sednici SO Prokuplje prisustvovao je i narodni poslanik dr Darko Laketić. Komentarišući odluku o rebalansu budžeta,one je  podsetio da je 200 miliona dinara opredeljeno za određene projekte i istakao činjenicu da je za vreme  aktuelne vlasti  znatno smanjen dug lokalne samouprave.

U nastavku sednice usvojena je Odluka  o izradi Strategije ruralnog razvoja opštine Prokuplje,u cilju održivog i efikasnog sektora koji može biti konkurentan na tržištu. Ova Strategija je osnovni dokument u definisanju mera za realizaciju politike podrške poljoprivrednom i ruralnom razvoju opštine Prokuplje.

Odbornici su na današnjoj sednici usvojili  Rešenja o osnivanju komisija i imenovanju članova Upravnih,  Nadzornih i školskih odbora. 

Veličina slova: