Šansa za srednjoškolce i profesore
23. februara 2017.
Svečana akademija u čast topličkim ustanicima
26. februara 2017.
Prikaži sve

Održana sednica Skupštine opštine Prokuplje


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 skupstina111

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Prokuplje usvojena je Odluka o pribavljanju građevinskog zemljišta u javnu svojinu  opštine Prokuplje. Radi se o zemljištu na kojem se nalaze arteški bunari iz kojih se pijaćom vodom snabdeva deo grada.  Kako je ovaj objekat od   velikog značaja za uredno vodosnabdevanje ,neophodno je da parcela na kojoj se on nalazi postane svojina  opštine Prokuplje.

skup%5Btina33 skupstina222
Odbornici su takođe usvojili i predlog Odluke  o pribavljanju gradskog građevinskog zemljišta u javnu svojinu,na kojem se nalazi kolektor visoke zone „Đurevački put2-Guba“. Usvajanje ove odluke je značajno kako bi se objekat koji je svojina opštine Prokuplje nalazio na javnoj svojini.   
 
U nastavku sednice  razmatran je predlog Odluke o organizaciji  Opštinske uprave Opštine Prokuplje,koju je odbornicima obrazložio načelnik Opštinske uprave, Nikola Koprivica. Prema njegovim rečima, razlog za donošenje nove odluke je neophodnost izmene postojeće organizacije Opštinske uprave,čime bi se postigla maksimalna efikasnost u obavljanju poslova iz delokruga uprave. Takođe,drugačiji način organizacije  Opštinske uprave neophodan je i zbog usklađivanja sa zakonom.
 
Na današnjoj sednici  odbornici su usvojili  programe poslovanja JKP „Hameum“,JP za uređenje opštine Prokuplje, Turističko-sportske organizacije,Narodne biblioteke, Doma kulture, Narodnog muzeja, Kulturno-obrazovnog centra Toplica, Centra za socijalni rad,Predškolske ustanove „Neven“,Istorijskog arhiva,Doma zdravlja, Biznis inkubator centra  i Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine prokuplje za 2017. Godinu. Takođe su usvojeni  i programi subvencija  kao i izmene Statuta pojedinih ustanova .
 
Skupština je podržala predlog Opštinskog veća da se ne prihvati zahtev za povećanje cena usluga  iznošenja smeća ,ko ji je uputila Kompanija“ Porr Werner& Weber.  s
Veličina slova: