Pojačana dežurstva na rekama i jezerima
12. decembra 2014.
Promocije knjiga u Biblioteci i Muzeju
16. decembra 2014.
Prikaži sve

Održana sednica Skupštine opštine Prokuplje


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

DSC_0695 DSC_0724

Skupština opštine Prokuplje usvojila je Izveštaj o izvršenju budžeta za period od 1.1. do 30.09.2014. godine. Odbornici su u okviru diskusije razmatrali prihode i rashode za taj period,ali su se svi složili da je ovogodišnji budžet bio restriktivan.

– To znači da smo morali više da štedimo,da vodimo računa o svakom utrošenom dinaru. Još na početku godine ostali smo bez znatnih prihoda,a to je nadoknada za gradsko građevinsko zemljište,što znači da smo morali da nalazimo rešenja i nadomestimo taj nedostatak koji iznosi oko 140 miliona dinara,rekao je predsednik SO Prokuplje Radoslav Mihajlović. On je takođe istakao da su odbornici podržali odluke koje će rešiti goruća pitanja u prokupačkoj opštini.

Usvojena je odluka kojom se pristupa izradi Plana detaljne regulacije „Gradsko groblje“,tako da će ovaj problem biti rešen na novoj lokaciji. Radi se o prostoru koji se graniči sa seoskim Đurevačkim grobljem i koji pripada Opštini,tako da je i najpovoljniji jer ne iziskuje dodatne troškove. 

Takođe je jednoglasno podržan i Predlog Odluke o izradi plana detaljne regulacije „Privredna zona Beloljin“,kako bi se investitoru,nemačkoj kompaniji koja planira izgradnju fabrike za preradu voća,omogućilo da što pre realizuje taj projekat.

DSC_0733

Skupština je usvojila i predlog za imenovanje novih direktora. Za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja imenovana je dr Mirjana Miladinović,kao i za vršioca dužnosti direktora „Gradskog vodovoda“ dipl. mašinski inženjer Vladimir Novaković.

U nastavku sednice usvojen je Pravilnik o organizaciji i radu manifestacije Festival dečjeg stvaralaštva FEDES,Odluka o izmeni Odluke o Opštinskom veću,kao i rešenja o imenovanju članova školskih odbora. Odbornici su upoznati i sa Informacijom o pripremljenosti škola i predškolske ustanove za 2014/2015. godinu,o jesenjoj setvi,stanju zasada koštičavog voća i preduzetim merama na suzbijanju štetočine zvane žilogriz na području opštine Prokuplje. Odbornici SO Prokuplje još jednom će zasedati,kako bi na kraju ove godine usvojili još veliki broj odluka,važnih za rad i razvoj Opštine Prokuplje. 

DSC_0712 DSC_0730

Veličina slova: