Почела берба шљива
12. августа 2016.
Завршена бесплатна ликовна радионица
16. августа 2016.
Прикажи све

Одржана седница СО Прокупље


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

SK%201

Одборници Скупштине општине Прокупље једногласно су подржали Предлог Одлуке о даривању земљишта за изградњу храма Светог Ђорђа у Прокупљу.

Овом одлуком Општина Прокупље отуђује у својину Црквеној општини Прокупље парцелу површине 3.999 квадратних метара,која је део дворишта Дома за смештај и негу старих лица у Прокупљу.

На функцију секретара СО Прокупље постављен је Саша Анђелковић,дипл. правник,а за његовог заменика постављен је Драган Вуксановић. Скупштина је потврдила мандате и новим одборницима Митру Паповићу и Јасмини Насковић,наместо одборника који су поднели оставке због обављања других функција.

У наставку седнице усвојена је Одлука о промени оснивачког акта ЈКП „HAMMEUM“,ради усклађивања са Законом о јавним предузећима. Председник Општине Прокупље Александар Симоновић је истакао да су многи проблеми,као што је редовно водоснабдевање,изградња нових водовода,решени  формирањем овог јединственог комуналног предузећа.

SK%202 SK%203

Такође,ради усклађивања са законом,усвојена је и Одлука о промени оснивачког акта Јавног предузећа за урбанизам и уређење општине Прокупље,као и Дирекције за изградњу,урбанизам и стамбене послове општине Прокупље.

Одборници су усвојили Ивештај о извршењу буџета за шестомесечни период,који је образложила руководилац Одељења за привреду и финансије Мила Глушац. Укупно остварени приходи износе 34,7 одсто у односу на план буџета за 2016. годину.

У циљу редовног снабдевања и стабилности тржишта,као и заустављања тренда смањења броја живе стоке на територији општине,донета је Одлука о образовању робних резерви меса у живој стоци. Ова делатност пренета је ЈКП „HAMMEUM“,које у погледу техничке опремљености и стручног кадра испуњава услове за њено обављање. Такође,побољшање квалитета приплодних грла у циљу одрживе сточарске производње на фармама и стабилност тржишта,разлог су за доношење ове одлуке.

На данашњој седници донета су решења о измени чланова управних и надзорних одбора прокупачких установа културе,као и чланова школских одбора. Разматрана је Информација о берби и откупу вишње,као и Информација о обављеној жетви и вршидби овогодишњег рода. 

SK%204 SK%206

Величина слова: