Почиње позоришни фестивал „Бескрај 10. квадрата“
18. јула 2017.
Богат спортски програм
20. јула 2017.
Прикажи све

Одржана седница СО Прокупље


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

ss ssd

На 12. Седници Скупштине Општине Прокупље разматрани су  предлози одлука чијим су   се  доношењем обезбедили  услови за реализацију многих  започетих пројеката на територији општине Прокупље.

 Једна од таквих је и Одлука о прибављању градског грађевинског земљишта у јавну својину,коју су одборници донели и која обезбеђује услове за изградњу и реконструкцију још осам градских улица.

Донета је и Одлука о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе Општине Прокупље,која је усклађена са Одлуком Владе Републике Србије.  Обзиром да је Одлука о максималном броју запослених  ступила на снагу  1. јула,локалне самоуправе имају рок од 60 дана да је спроведу,њено доношење било је неопходно како би  Општина Прокупље могла несметано да функционише у складу са законом.

spredsednik

Председник Општине Прокупље Александар Симоновић је рекао да је неопходно усклађивање броја запослених у општинском јавном сектору и да би у овом тренутку та бројка требала да буде 712 радника.

-Принуђени смо да доносимо овакве одлуке  јер у супротном би  Општини Прокупље био обустављен  трансфер средстава са републичког нивоа  што би довело до изузетно великих проблема у функционисању локалне самоуправе. Трудићемо се да у овом процесу,запосленима  обезбедимо што боље услове  и омогућимо да добију што већи износ отпремнина уз отварање могућности за запослење у фирмама са којима имамо интензивну и веома добру сарадњу,рекао је председник Симоновић .   

У наставку седнице  усвојена је Одлука о изменама Статута ЈКП „Хамеум“,као и Одлука о додељивању искључивог права јавним предузећима којима је оснивач Општина Прокупље,за обављање делатности пружања услуга.

 Одборници су са 34 гласа усвојили  Извештај о извршењу буџета за првих шест месеци,  који показује да  је у буџету Општине Прокупље остварен  вишак од  209 милиона динара.   Знатна средства биће усмерена за унапређење рада  јединственог Јавног комуналног предузећа „Хамеум“ .  Куповином  машина и тешке механизације   ово предузеће би било оспособљено за обављање свих инфраструктурних радова ,чиме би се оствариле знатне уштеде у буџеу Општине. 

Одборници су са 34 гласа подржали и предлог  за именовање Предрага Јовићевића за директора  ЈКП „Хамеум“.

ss2

 

Величина слова: