Успех гимнастичара Топличанина
14. октобра 2014.
Ликовни конкурс „Упознај Европу“
16. октобра 2014.
Прикажи све

Одржане бројне менифестације на Дечјој недељи


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

DSC_5882(1) DSC_6119

Овогодишња Дечја недеља,која је трајала од 6. до 10. октобра,одржана је под слоганом „Свако дете срећног лица чува једна породица“. Тим поводом одржане су многобројне културне и спортске манифестације.

Дом културе је за малишане организовао концерт који су извели ученици Музичке школе,позоришну представу „Лажни принц Петар Пан“ и наступ фолклора КУД „Абрашевић“. Процењује се да је овај програм пратило око 1.500 деце.

Народни музеј Топлице ђацима првацима свих прокупачких основних школа поделио је годишње бесплатне улазнице. Годишње улазнице за Музеј добили су и сви ученици Основне школе „Свети Сава“ и корисници Дневног боравка „Сунце“. Дом културе организовао је дружење ђака првака и дечијих писаца. Богат и маштовит програм за децу приредила је Предшколска установа „Невен“ и све прокупачке основне школе. Своју машту деца обданишта су показала цртањем у центру града. Током трајања Дечје недеље посетили су многе културне и друге установе.

У ОШ „Никодије Стојановић Татко“,осим културних,одржана су и бројна спортска такмичења на којима су,осим ученика,учествовали и њихови родитељи. У ОШ „Милић Ракић Мирко“ одржан је квиз знања,на коме су ђаци показали завидно знање.

Своја врата за децу обданишта отворила је и Општина Прокупље. Руководство локалне самоуправе на челу са председником Општине Прокупље Мирољубом Пауновићем приредило је пријем за децу Предшколске установе „Невен“.

 DSC_7069 DSCF9740

Величина слова: