Дани меда- Прокупље 2016
28. октобра 2016.
Јесења сетва у пуном јеку
1. новембра 2016.
Прикажи све

Октобар-месец здраве исхране


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

kkkkk

 Дом здравља Прокупље  је поводом обележавања Октобра-месеца здраве исхране организовао бројне активности,с циљем да скрене пажњу на значај  правилне исхране,стицања  здравих навика   и  формирања исправних ставова  о здравој исхрани,посебно код деце и омладине.

У оквиру  реализације кампање о здравој исхрани,спроведен је ликовни и литерарни конкурс за децу предшколског узраста и ученике основнох школа,на тему „Здравље на уста улази“,што је била прилика да најмлађи на оригиналан и креативан  начин покажу своје виђење здравог начина живота.

-Правилна исхрана је један од најважнијих чинилаца  за очување и унапређење здравља. Постоји много начина  којима можемо да побољшамо квалитет наше исхране и тако сачувамо своје здравље.Од великог је значаја правилан избор    намирница и начин њихове припреме,истакла је портпарол Дома здравља Прокупље,Марија Стошић.

Савремени начин живота донео је и промену у начину исхране коју карактеришу нередовни оброци,све већи унос брзе хране,мањи унос воћа и поврћа. Таква неадекватна исхрана и формирање лоших навика код младих,касније доводе до нарушавања здравља,неправилном развоју и болестима од којих нису поштеђени ни најмлађи.

Неправилна исхрана је данас узрок великих трошкова за друштво а испољава се у више различитих облика. Свако четвртво дете на свету,млађе од  5 година  је неухрањено. С друге стране,око 1,4 милијарде светског становништва је прекомерено ухрањено. Сваки пети одрасли становник Србије при избору начина исхране никада не размишља о здрављу.

 

Величина слова: