Sastanak Odbora za obeležavanje gradske slave
17. juna 2015.
Profesorski dani puni ljubavi prema deci
19. juna 2015.
Prikaži sve

Olakšice za roditelje predškolaca


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Roditelji čija deca koriste usluge Predškolske ustanove „Neven“ u Prokuplju,od 1. jula 2015. godine ostvariće pravo na regresiranje troškova boravka dece u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi.

Opštinsko veće Opštine Prokuplje je usvojilo Pravilnik kojim su utvrđena prava na regresiranje svih troškova i pravo na delimično regresiranje troškova boravka u predškolskoj ustanovi.

Roditelji čija deca koriste usluge predškolske ustanove,a koja se nalazi u mreži ustanova na teritoriji opštine Prokuplje i ispunjavaju uslove određene Pravilnikom,imaju pravo na regresiranje troškova.

Pravo na regresiranje svih troškova ima dete bez roditeljskog staranja,dete sa smetnjama u razvoju,dete korisnika prava na materijalno obezbeđenje porodice po propisima o socijalnoj zaštiti,treće i svako naredno dete u istoj porodici.

Pravo na regresiranje dela troškova boravka u predškolskoj ustanovi ostvaruju roditelji ukoliko imaju više od jednog deteta upisanih u Predškolsku ustanovu „Neven“. Za drugo dete roditelji plaćaju 50% od cene koju plaćaju za prvo dete,dok za svako naredno dete iz porodice,troškove boravka snosi lokalna samouprava.

U Predškolskoj ustanovi „Neven“ boravi oko tri stotine dece,u toku je obrada podataka,u cilju omogućavanja svim roditeljima da ostvare pravo na regresiranje troškova boravka dece. Cena boravka dece u Prokuplju iznosi 170 dinara po danu i 85 dinara za dan kada dete odsustvuje iz vrtića.

Prokuplje%20Za%20z

Veličina slova: