Памтимо прошлост зарад будућности
24. марта 2017.
Радови на комуналној инфраструктури
28. марта 2017.
Прикажи све

Општина наградила најбоље студенте

VPPS%201

Свечаном академијом и поделом диплома,којој су присуствовали професори и студенти Високе пољопривредно-прехрамбене школе струковних студија у Прокупљу,председник Општине Прокупље Александар Симоновић са сарадницима,стручњаци из многих научно-образовних установа из Србије и власници приватних фирми,обележена је четрдесетогодишњица постојања и рада једине прокупачке високошколске државне установе.

Говорећи о раду у протеклих 40 година,директор ВППШ др Дејан Давидовић истакао је њен велики допринос у развоју и унапређењу пољопривреде.

– У протекле четири деценије дипломе инжењера пољопривреде стекло је око три хиљаде студената. Својим знањем,свакодневним усавршавањем и радом дали су огроман допринос развоју свих грана пољопривреде у Топлици и на југу Србије. Наставни програм и рад школе,која је са радом почела 1977. године,пратио је промене у образовном систему и прилагођавао се новим технологијама у свим областима пољопривреде,изјавио је Давидовић и додао да у школи на основним и специјалистичким студијама тренутно студира око 800 студената,ради 39 професора,од којих су 27 доктора наука.

VPPS%202

Честитајући јубилеј школи,председник Општине Прокупље Александар Симоновић истакао је њен огроман значај у протекле четири деценије.

– Значај ове образовне установе за локалну самоуправу је тај што је пољопривреда најзначајнија привредна грана и што се директно и индиректно њом бави око 70 одсто становништва прокупачке општине. Досадашњу добру сарадњу треба подићи на још виши ниво кроз заједничко учешће на домаћим и међународним пројектима из области пољопривреде и руралног развоја у циљу унапређења пољопривредне производње и у интересу грађана Прокупља,рекао је Симоновић.

Према његовим речима,у наредном периоду радиће се на изради Стратегије руралног развоја и развоја пољопривреде на територији прокупачке општине за наредних 10 година.

Симоновић је подвукао да ће се овом стратегијом трасирати пут развоја пољопривреде и да нам је због тога неопходно знање,стручни,млади и образовани људи,какви се школују у овој јединој прокупачкој високошколској државној установи.

– Као одговорна власт одлучили смо да новчано са по 20 хиљада динара и лепом књигом наградимо три најбоља студента. Ове награде биће добар пример њиховим вршњацима и подстрек да и они марљиво и вредно уче и раде у наредном периоду,рекао је Симоновић.

VPPS%203 VPPS%204 VPPS%205

Награде су добили Сандра Васић из Књажевца,Клаудија Ставрић из Подине-Житорађа и Иван Пантић из Ниша.

Народни посланик и члан Одбора за пољопривреду у Скупштини Србије Милија Милетић из Сврљига нагласио је велики допринос школе за пољопривреду на југу Србије у протекле четири деценије.

– Пољопривреди,а самим тим и школама које образују стручњаке за ову грану привреде,у наредном периоду посветиће се већа пажња. Нове технологије и њихова примена у пракси тражи образоване и стручне кадрове који ће допринети руралном развоју и развоју пољопривреде у недовољно развијеним крајевима,изјавио је Милетић истакавши да је добро што се у школи образују кадрови из многих градова југоисточне Србије.

VPPS%206

На свечаности је 160 студената добило дипломе. У богатом културном програму учествовао је Црквени хор Свети Прокопије.    

Величина слова: