Песници из Алексинца гости Културног лета
26. јуна 2017.
Културно лето се захуктава
28. јуна 2017.
Прикажи све

Општина припрема прославу градске славе


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

slavaaaa%201

Седницом Организационог одбора за прославу градске славе Свети Прокопије,  Општина Прокупље је  и званично  започела  са активностима у сусрет овом великом догађају за њене грађане.

У присуству  заменика председника Општине Прокупље Мирољуба Пауновића,  већнице за културу Милице Ерић,  старешине цркве Свети Прокопије Николе Илића ,директора  установа куллтуре, спортских организација и представника  полиције,одржана је прва седница на којој су договорене предстојеће активности.

Ове године у част  заштитника нашег града Светог Прокопија, по први пут ће бити организована празнична литија. Литија  је наставак вечерње литургије  и биће формирана  у 19 часова испред градске цркве уочи  славе. Пролазиће центарлном градском улицом а на њеном челу биће Часни крст,барјак, владика Теодосије,свештенство,представници Општине Прокупље,војске,полиције,деца у народним ношњама.

slavaaaa%202

 – Општина Прокупље  и ове као и свеке године у духу  наше православне вере,културе и традиције,заједно са  црквом  и грађанима,  организује  прославу  градске славе  Свети Прокопије. За програмске активности ове године опредељено је око 800.000 динара из буџета,а на нама је да учинимо напор и реализујемо их у складу са могућностима ,рекао је заменик председника  Општине Прокупље Мирољуб Пауновић.

Овогодишњи домаћин градске славе  Владета Станковић је овом приликом  истакао да је  велика част бити  домаћин  славе и позвао све грађане да уживају у културном и спортском програму који  предстоји у оквиру славских свечаности.

На данашњем састанку је договорено да програм обележавања граске славе  траје од 14. до 21. јула и да све установе културе и спортски клубови што пре дефинишу своје конкретне активности.

slavaaaa%203

Већница за културу Милица Ерић је напоменула да су све установе културе у Прокупљу већ припремиле програме у оквиру којих су планиране  бројне изложбе,промоције,наступи  културно-уметничких друштава,ликовне колоније,наградни конкурси.

У оквиру  обележавања градске славе Општина Прокупље сваке године додељу  Повељу Свети Прокопије и похвалнице најзаслужнијим појединцима или организацијама,тако да ће у најскорије време бити расписан јавни позив за доделу  ових признања.

На дан градске славе сваке године се у центру града организује културно-привредна и туристичка манифестација „Улица даривања“, која ће и ове године традиционално окупити привреднике са подручја Топлице. Грађани ће имати прилику да се послуже храном и пићем које  ће на својим штандовима изложити  произвођачи,а ова традиционална манифестација је и прилика да промовишу своје производе и понуде их тржишту.

slavaaaa%204

 

Величина слова: