Јесења изложба слика вечерас у биоскопу
6. новембра 2015.
Дан школе „Татко“
10. новембра 2015.
Прикажи све

Општина реновира школске зграде


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

taolet%20zavrsen1  taolet%20zavrsen2

Општина Прокупље приводи крају реализацију великог пројекта који обухвата реконструкцију и адаптацију  санитарних чворова ,водоводне и канализационе мреже у  школама на територији општине.

Према  саопштењу Општинског већа и већнице задужене за ресор образовања,Маје Ранђеловић,радови су потпуно завршени у  Основној школи „Ратко Павловић“,где су били и најобимнији,као и у школама  у  Конџељу,Бресничићу,Житном Потоку и Товрљану.У  овим школама урађени су санитарни блокови са свим пратећим елементима. За поменуте радове из буџета Општине Прокупље издвојено је 35 милиона динара,као и додатних  4 милиона за  школу „Татко“,односно,за постављање косог крова  изнад  свлачионица и повезивања постојећих тоалета са школском зградом. У овој школи  почели су и радови на изградњи степеништа и адаптација старог школског објекта,тако да ће ученици и наставници у најскорије време користити и овај део школског простора.

tatko%20krov

 У школама у Доњој Стражави,Балиновцу,Прекопуцу,Рељинцу ,као и у Гимназији и  Пољопривредној школи радови су у току и ускоро се очекује  њихов скори завршетак.  У току је и јавна набавка за извођење радова на санитарном блоку у матичној школи „Милић Ракић Мирко“,у вредности од 4,5 милиона динара.

 -Овим великим пројектом којим су обухваћене школе у Прокупљу,знатно су побољшани хигијенски услови,чиме је и безбедност ученика и запослених у школама подигнута на много виши ниво.Био је то први корак капиталних улагања у школске објекте,а већ у новембру ,Општина Прокупље наставља да инвестира у  реконструкцију   подова и набавку школског намештаја, за шта је обезбеђено 8 милиона динара,  казала је Ранђеловић и додала да ће се оваквом динамиком наставити и у наредној буџетској години,у  складу са могућностима.

Локална самоуправа  настоји да улагањем у образовање,учини да школе поново добију место које  заслужују,јер улагањем у образовање,улаже се у будућност. 

         

 

 

 

Величина слова: