Obuka za izradu projekata
8. februara 2016.
Završena sezona lova na krupnu divljač
10. februara 2016.
Prikaži sve

Opština se suočava sa nasleđenim dugovima


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

kzs%2011

Predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović,sa saradnicima,članovima Opštinskog veća,održao je konferenciju za medije na kojoj je istaknuto da se lokalna samouprava suočava sa velikim problemima koji su nasleđeni iz perioda prethodne vlasti.

Naime,presudom Privrednog suda u Beogradu,Opština Prokuplje je u obavezi da Univerzalbanci  A.D. Beograd u stečaju,isplati iznos u vrednosti spora od 283.857.573,52 dinara,za izvršene radove u oblasti infrastrukture,u periodu od 2006. do 2009. godine.

-Pomenuti radovi  za koje postoje dugovanja bili su predmet spora između Opštine Prokuplje i Univerzalbanke,koja je u međuvremenu preuzela potraživanja PZP Niš,koji je i faktički izvodio pomenute radove,rekao je predsednik Paunović .

On je takođe dodao da  za slične infrastrukturne radove za navedeni period postoje više tužbenih zahteva i sudskih postupaka protiv Opštine Prokuplje u ukupnoj vrednosti od oko 150 miliona,kao i drugim potraživanjima  u iznosu od 100 miliona dinara.

Prema njegovim rečima,sa kamatom  od 250 miliona,sva navedena dugovanja,ukoliko se utvrdi pravo poverioca na njih,predstavljaće obavezu Opštine Prokuplje od oko 800 miliona dinara.

– Kao odgovorna vlast pokušaćemo još jednom  da osporimo tražene zahteve poverilaca,kako bismo sprečili urušavanje funkcionisanja Opštine Prokuplje,iz razloga koji je nastao isključivo krivicom onih koji koji su na vlasti bili u  periodu  kada su i nastala dugovanja,izjavio je predsednik Paunović.

     kzs%2012                     kzs%2013
Veličina slova: