Нова дечија представа Дома културе
21. децембра 2016.
Новогодишње дружење ученика и професора
23. децембра 2016.
Прикажи све

Општини Признање за допринос у запошљавању


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

predsednik%20priznanje%201%2022_12_

Национална служба за запошљавање доделила је Општини Прокупље Признање за посебан допринос у запошљавању у 2016. години у категорији локалних самоуправа.

На свечаности поводом обележавања 95 година од оснивања Националне службе за запошљавање,која је одржана 14. децембра у Београду,ово ласкаво Признање уручено је председнику Општине Прокупље Александру Симоновићу.

predsednik%20priznanje%2022_12_%20 predsednik%20priznanje%2022_12_2

– Општина Прокупље је у протеклој години остварила најуспешнију сарадњу са Националном службом за запошљавање у категорији локалних самоуправа,отуда и ово ласкаво признање на које смо веома поносни. Ми смо локална самоуправа која је  издвојила највише новчаних средстава за подстицај запошљавања у 2016. години. У ту сврху издвојили смо укупно око 40 милиона динара из општинског буџета,као и 16 милиона које смо добили од Републике Србије,што значи да је око 56 милиона уложено у спровођење активних мера запошљавања у протеклој години,рекао је председник Општине Прокупље Александар Симоновић.

Према његовим речима,средствима које је обезбедила локална самоуправа  у циљу смањења незапослености у Прокупљу,финансирана је обука незапослених лица  у    фабрици ЛЕОНИ,где је око 600 лица завршило обуку и добило шансу за запослење. Такође су финансирани и јавни радови као и програм стручна пракса,тако да су све поменуте мере реализоване у сарадњи са НСЗ Филијала Прокупље,   у циљу смањења незапослености на територији општине Прокупље.

predsednik%20priznanje%204

-Наставићемо са добром праксом финансирања подстицајних  мера за запошљавање и у 2017. години,тако да смо за ту намену у новом буџету предвидели 35 милиона динара. Схватамо тешку материјалну ситуацију у нашој општини,где је велики број незапослених,зато ћемо настојати да учинимо све како би посао добио што већи број људи,како млади,тако и старија незапослена лица,истакао је председник Симоновић.  

Величина слова: